Opinions

Jaume Antic, Director de l’Àtrium de Viladecans a Teatrets d’ Osona

Amb amics és més fàcil.

La cooperació entre semblants és la millor manera de treballar, es tracta de cercar el mínim en comú que podem tenir diversos agents que treballem en un mateix camp per tal de trobar eines que ens siguin útils a tots plegats.

El treball amb xarxes de cooperació ha estat present en la difusió artística a casa nostra des dels ajuntaments democràtics, ja als anys 80 va sorgir la Xarxa de Teatres Municipals com a referent del treball conjunt entre teatres, a la dècada següent la posada en marxa de l’ODA (Oficina de Difusió Artística) de la Diputació de Barcelona va suposar una nova manera d’impulsar la concertació de serveis pels teatres municipals amb el Circuit d’Espais Escènics municipals, a partir del 2004 la Generalitat de Catalunya des del Departament de Cultura va impulsar el Sistema Públics d’Equipaments Escènics i Musicals (SPEEM). Aquests models institucionals van superar el model de xarxa per aportar per models de circuit o sistema, models que tenen com a tret la necessitat d’una central de serveis pels equipaments.

Els últims anys hem vist la proliferació de renovades xarxes que aposten per dinàmiques més horitzontals, en funció d’interessos compartits, així neixen Els Teatres Amics que apleguen els teatres de Granollers, Manresa, Sant Cugat, Vic i Viladecans, o els Teatres en Xarxa on hi podem trobar els teatres de Barberà del Vallès, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí i Tordera.

Tres teatres de dimensions semblants amb una proximitat evident acorden compartir esforços i recursos per aconseguir millors eines pels seus objectius compartits, sembla evident, oi? Teatrets d’Osona: el Teatre Eliseu de Roda de Ter,  la Sala Petita d’Osona de Sant Hipòlit de Voltregà i la Sala la Canal de Tona. Poden compartir recursos tècnics, recursos comunicatius, informació de programació, recursos educatius, poden aconseguir garantir amb més facilitat l’accés per la ciutadania als llenguatges escènics, i això és el que hem de fer com equipaments culturals municipals. Ben segur que aquesta iniciativa treballarà per la ciutadania d’aquests tres municipis i  pel seu entorn més proper, amb voluntat de construir plataformes per les pròpies companyies i grups dels tres municipis, i amb una programació professional que cerqui l’enriquiment de les ciutats en allò que, de vegades, és més difícil: la cultura ens fa més cultes i lliures.

Quan era petit, veia per la televisió un programa que es deia La Bola de Cristal, allí feien servir diverses proclames que avui serien impensables, una d’aquestes proclames em va quedar gravada: Sol no pots, amb amics sí.

jaume antic per teatrets osona

Jep Sànchez Minobas. Director del Teatre Municipal a Teatrets d’ Osona

Quinze minuts seguits d’aplaudiments a peu dret és el que es mereix la iniciativa espectacular de TEATRETS D’OSONA, un projecte de tres grans teatrets que han crescut en visibilitat i professionalitat. Un triomf dels seus responsables perquè el treball en coordinació els portarà de ben segur nous reptes i objectius, i aquests més identificació, coherència i intencionalitat.

De debò, LA MEVA MÉS GRAN ENHORABONA!

Jep Sànchez Minobas per Teatrets Osona

Andreu Solsona. Actor i gestor cultural a Teatrets d’ Osona

Felicito els Teatrets d’Osona perquè m’agrada la seva manera de treballar.

La feina de programar és molt compromesa i sovint la fem malament. És difícil trobar l’equilibri d’aconseguir un públic fidel, formar-lo i, a la vegada, satisfer les seves expectatives. Qui programa un espai escènic, si ho fa amb diner públic, no ha d’oblidar mai que ha d’anar a favor del públic i sempre amb criteri educatiu. De la mateixa manera que les administracions han de saber trobar les seves responsabilitats més enllà de l’oferta d’espectacle.

Miquel Buch a Teatrets d’ Osona

Catalunya és un petit país amb una gran diversitat territorial on tenim la sort de gaudir d’una oferta cultural extraordinària. Una de les grans apostes dels ens locals catalans és que cada veí o veïna pugui tenir els mateixos serveis visqui on visqui. Aquest fet requereix un gran esforç per part dels mateixos ajuntaments que fan mans i mànigues per oferir activitats culturals atractives per a tots els públics.

Aquest gran treball per consolidar una oferta cultural local moltes vegades queda limitada a les representacions que es fan a cada municipi. És per aquest motiu, que el projecte Teatrets d’Osona,  és una molt bona iniciativa per exportar les programacions culturals a altres municipis de la comarca i, per tant, compartir experiències. Buscar sinèrgies entre els diferents municipis d’un mateix territori ajuda a fer més rica la nostra cultura i tradició. Compartir i explorar propostes entre diferents municipis ens permet optimitzar costos i recursos que emprem per dur a terme activitats.  

Des d’aquestes línies us animo a seguir treballant per unificar propostes culturals entre diferents municipis per donar a conèixer el gran ventall de propostes que fan que l’oferta lúdica dels municipis i ciutats sigui més atractiva.

Miquel Buch per Teatrets Osona

Big Mama Montse & Sister Marion per Teatres d’ Osona

Va ser un plaer tenir l´oportunitat de poder oferir el nostre concert de Blues en clau femenina a la Sala La Canal de Tona que va rebre’ns plena a vessar dins del marc de la Festa Major d´Hivern 2015. L’acte va promoure’s tan bé que bona part dels veïns i veïnes de la vil.la van assistir-hi molt ben predisposats i fins i tot altre gent de la comarca. Hem de dir que hi vam viure uns moments fabulosos i que la intensitat emotiva de la música va encomanar-se a l´auditori que ens va fer costat des de l´inici del concert fins al final. Tot plegat no hauria estat possible sense la complicitat dels tècnics que en tot moment van demostrar una gran professionalitat i excel.lent predisposició a ajudar. Moltes gràcies a tothom qui va fer possible el nostre concert.

Opinions per Teatrets d'Osona
Opinions per Teatrets d'Osona

Companyia al Detall per Teatrets d’Osona

Actuar a Tona és un plaer i més si t’expliquen nous projectes com  “Teatrets d’Osona”. És una proposta que ens ha entusiasmat…..sempre és molt bona noticia saber que hi ha gent que estima el teatre, que impulsa nous projectes i que es capaç de treballar plegats per estendre el teatre al territori. Els petits municipis, són pioners en treballar conjuntament per gaudir de més serveis i era qüestió de temps que això arribes a la Cultura.

Us desitgem molta sort i us donem les gracies per ser valents i emprendre nous camins.”

Companyia Teatre la Tal per Teatrets d’Osona

Moltes felicitats Teatrets d’Osona! Als pots petits hi ha sempre bones confitures i sorpreses molt interessants. Tantdebò que la vostra programació arribi a tothom i la vostra relació sigui llarga i plena de bons moments teatrals! Bona Sort!!!!

Opinions per Teatrets d'Osona
Opinions per Teatrets d'Osona

Elegance per Teatrets d’Osona

Moltes han estat les vegades que hem treballat a la comarca d’Osona, amb ELEGANTS i amb tantes altres companyies al llarg dels any i sempre trobes el caliu i la bona acollida necessaris per que fluexi l’art i la bona sintonia!

Esperem seguir així, comptant amb la confiança del programadors i amb l’escalf del públic de la comarca!! Ja sigui  amb ELEGANTS o amb els futurs projectes. Gràcies companys!!!

Jordi Purtí Autor i Director teatral per Teatrets d’Osona

Estic content. Em fa feliç saber que hi ha un projecte en el que tres teatres de diferents municipis, treballen conjuntament.

Es positiu, molt positiu. Tothom hi surt guanyant: els teatres, el programador, el comptable, l’espectador habitual, el nou, el futur, les companyies, la cultura, l’associacionisme, etc….

Felicitats per la bona feina, em consta directament la seva “solvència contrastada”, i que a aquests teatrassos se n’hi afegeixin més a Teatrets d’Osona. Llarga vida!.

Opinions per Teatrets d'Osona
Opinions per Teatrets d'Osona

Orquestra de Cambra de l’ Empordà per Teatrets d’Osona

Desde l’ Orquestra de Cambra de l ‘ Empordà, donem la mes fervorosa benvinguda al projecte de creació dels “Teatrets d’ Osona” que els bons amics que tenim a Sant Hipólit de Voltregà, Roda de Ter i  Tona estan gestant i que esperem i desitgem ben aviat passi a ser una realitat.

Una idea brillant que de ben segur , coneixent l’ empenta i bona gestió dels seus responsables, segur s’ esdevindrà una eina d’ alló mes eficaç per coordinar i potenciar les activitats que tant estimen els osonencs i les osonenques.

L’ Orquestra de Cambra de l’ Empordà que sempre hem tingut l’ escalf del vostre públic ens oferirm en el que calgui per ajudar a donar embranzida al projecte amb el qual ens hi sentim ben idenificats.

Endavant i molta salut i sort al “Teatrets d’ Osona” !

Divinas per Teatrets d’Osona

Desde Divinas us volem fer arribar el nostre agraïment per la vostra confiança, per haver-nos fet un lloc en la vostra programació i així haver pogut mostrar els nostres espectacles. Gràcies pel vostre tracte proper i per fer-nos arribar el vostre interés perquè companyies com la nostra puguin seguir treballant i mostrant el seu art. Desitgem el millor per “Teatrets d’Osona”. Endavant amb aquest nou projecte!

Gràcies a cadascuna de les persones que hi dedicareu el temps i la voluntat perquè això sigui posible.

Opinions per Teatrets d'Osona
Opinions per Teatrets d'Osona

Joan Dausà per Teatrets d’Osona

Vull enviar una abraçada als companys que s’han llençat a engegar el projecte “Teatrets d’Osona” .Ens calen molts valents que segueixin creient en la cultura al nostre país!

Molta sort o molta merda i fins aviat amics!

Pep Farrés per Teatrets d’Osona

Quan sorgeix una iniciativa com Teatrets d’Osona, no pots fer res mé que treure’t el barret. Des de Farrés Brothers creiem en la cooperació, en la unió d’esforços i en la cultura. I quan tot això fa que la cultura arribi tots els racons del territori, hi creiem encara molt més. Us felicitem per la iniciativa i us encoratgem a seguir portant cultura de qüalitat als vosttes pobles.

Salut i cultura!

Opinions per Teatrets d'Osona
Opinions per Teatrets d'Osona

Pep Poblet per Teatrets d’Osona

M’encanten els petits formats, la gent propera, i això és el que ens ofereixen els Teatrets d’Osona, hi han projectes que necessiten grans espais i d’altres que el petit format li queda perfecte, a vegades et trobes en que el format que portes no encaixa precisament pel teu espai, i amb aquests teatrets a osona quedem molt ben coberts per a tot tipus de format.

Molta vida, molta sort en aquest projecte d’associar espais, que segur en sortirem beneficiats. Moltes gracies i ens veiem aviat

Teatre Nu Teatrets d’Osona

Des de la companyia Teatre Nu volem mostrar la nostra alegria per la nova iniciativa Teatrets d’Osona. La nostra és una companyia que té com a principal objectiu el de moure’s pel territori. Som una companyia que gira i que gaudeix de voltar. És per això que iniciatives com Teatrets d’Osona ens omplen de satisfacció ja que demostren que els equipaments escènics del país tenen ganes d’oferir activitats plenes de discurs, qualitat i coherència. Esperem que l’impuls inicial sigui un punt de partida engrescador per a una llarga vida del projecte. El Teatre Nu estem molt satisfets de formar part de la vostra programació. Ara, que el públic en gaudeixi!

Salut i cultura!

Raspall per Teatrets Osona
Un llençol d'estels

Pep Lopez per Teatrets d’Osona

“Ep!,…………a Roda? Sant Hipòlit? a Tona?…Visca!!!

Per fi els músics i actors de públic familiar deixarem de fer milers de quilòmetres per presentar els nous projectes ! Per cert, a mi em toca aviat venir a Tona i ja en tinc ganes,……….i moltes.

Sovint no valorem suficientment allò que tenim a casa, a quatre passes i ben a l’abast. Creiem que si ve de lluny serà millor i companyies de casa i “teatrets” de la comarca no tenen res a envejar (més aviat el contrari) al espais escènics d’altres contrades i els professionals que ens movem per aquests món sabem molt bé el què diem.

Són temps difícils (exactament un 21% més difícil) però malgrat tot, hi ha qui és capaç  d’unir els esforços que suposa això de programar amb seny, compartir i col·laborar.

Això els fa ser grans, molt grans.

Teatrets d’Osona??…….. “Teatrassos” en tota regla!

Salut i a omplir escenaris i platees!

Molta vida, molta sort en aquest projecte d’associar espais, que segur en sortirem beneficiats. Moltes gracies i ens veiem aviat

La tresca i la verdresca

“La tresca i la verdesca us felicitem i aplaudim la iniciativa i la valentia que suposa apostar pel territori i la proximitat. Segur que els nens i nenes i les seves famílies valoren moltíssim la qualitat de les propostes a tocar de casa. Per nosaltres és una gran sort actuar en aquests bonics teatres. Sempre ens ha agradat visitar la vostra comarca i hem gaudit molt cantant a places, carrers i escoles osonenques. Ara ens fa molt contents presentar la nostra música a l’abric de Teatrets d’Osona.

Moltes gràcies per escollir-nos i per molts anys!”

Per un instant Xiriquiteula i la Tresca i la verdesca per teatrerts Osona