Per tercera vegada, Teatrets d’Osona.

Per tercera vegada, Teatrets d'Osona.

Per tercera vegada, Teatrets d’Osona.

Per tercera vegada, Teatrets d’Osona.

Per tercera vegada, Teatrets d’Osona. En aquesta tercera temporada de Teatrets, es comencen a visualitzar aspectes que defineixen Teatrets, més enllà de les seves traces bàsiques.
Unes traces que volen mantenir els nostres punts forts de qualitat i proximitat i transcendir cap a generar un projecte territorial.

Traslladar a un públic heterogeni una proposta que vol ser homogènia, és certament un repte. Un repte que demana de les màximes capacitats per mantenir des de la coherència, una proposta que vol ser atractiva per amants de les arts escèniques i per a persones que s’acostaran a les arts escèniques de forma encuriosida.

És clar que ens volem adreçar a tots ells, malgrat que els coneixement que anem tenint de tots aquests públics és encara intuïtiva, poc definida, però que poc a poc anem identificant.

És en aquest procés d’aprenentatge on Teatrets vol generar valor. Un valor que vol abraçar aquells públics que ens són propers, però alhora llunyans, i de qui no som capaços encara, de temptar amb propostes.

La programació de Teatrets apropa aquesta temporada continguts rellevants, que sense Teatrets no estarien a l’abast de moltes persones en els nostres territoris.

Per tercera vegada, Teatrets d’Osona.

Teatrets d’Osona, els nostres continguts:

La programació de Teatrets d’Osona aporta una oferta que complementa i compensa un territori.

Teatrets vol generar experiències creatives, reflexives, i profitoses per a moltes persones. Entenem que el teatre, la música i la dansa són disciplines que apropen continguts. No volem solament generar entreteniment. L’entreteniment, que ja té una forta presència en els cicles festius locals i en determinades programacions, requereix d’altres continguts. Uns continguts que volen ser oferts per la nostra programació.

Però què volem dir quan parlem de continguts? Cada un dels espectacle que triem, ho fem conscients del públic a qui l’oferim. No solament és el públic l’element definitori de la nostra decisió sinó també allò que finalment pujarem als nostres escenaris. Són doncs els continguts el missatge o la reflexió que presenten aquestes produccions les que ens mouen a platejar-les.

En aquesta temporada, es planteja un eix vertebrador de la programació i que pren forma en formats i disciplines diverses. Aquest eix, que és el de la “dona empoderada” sovinteja en diversos espectacles.

Plantejar aquest tema no és gratuït, respon a la necessitat que des dels teatres públic es creïn continguts, es presentin produccions i s’ofereixin a la ciutadania i aquest n’és un de rabiosa actualitat. Els teatres públics poden exercir la seva funció de traslladar reflexions i opinions a les persones. Per això el nostre esforç es millorar i guanyar la batalla a un cert nihilisme i a una lectura estríctament d’entreteniment que s’està instal.lant en el món cultural.

Certament el repte és gran però amb el nostre esforç i el diàleg amb els nostres públics, confiem poder exercir la nostra funció pública i de servei.

Comentaris

Deixi un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *